kennismaken.jpg

Advocatuur

Als je bij Van Doorne aan de slag gaat als advocaat-stagiaire, zien de komende drie jaar bij ons kantoor er voor jou als volgt uit.

De stageperiode

Je bent afgestudeerd WO Rechten, hebt gesolliciteerd bij Van Doorne en bent aangenomen. Daarna begint je advocaatstage. Je start als advocaat-stagiaire en wordt begeleid door een patroon. Deze periode duurt ongeveer drie jaar. Gedurende deze periode ben je binnen twee expertisegebieden werkzaam. Je neemt deel aan de Law Firm School (LFS).

De Law Firm School

Samen met 15 andere internationaal georiënteerde kantoren heeft Van Doorne het initiatief genomen om voor haar junior medewerkers een juridische opleiding op te zetten: De Law Firm School (LFS). De LFS biedt een intensief onderwijstraject aan, waarmee een goede basis wordt gelegd voor een carrière in de internationale commerciële advocatuur. Het curriculum van de LFS omvat de cognitieve vakken uit de Beroepsopleiding Advocaten envult deze, waar nodig, aan met verbredings- en/of verdiepingscomponenten. De docenten zijn afkomstig uit de advocatuur en de academische wereld, en worden geselecteerd op basis van deskundigheid en onderwijservaring. Het vaardighedengedeelte van de Beroepsopleiding wordt bij de Orde gevolgd. Het voordeel hiervan is dat je ook advocaat-stagiaires van andere kantoren ontmoet, die niet deelnemen aan de LFS.

Voor meer informatie over de LFS, zie www.thelawfirmschool.nl.

De plaatselijke opleidingseisen in Amsterdam vind je op de website van de Amsterdamse Orde van Advocaten.

Voor meer informatie over advocaat worden, zie http://www.ikwiladvocaatworden.nl.