Startende Kandidaat-notaris

De specialisten van ons notariële team zijn op veel notariële rechtsgebieden actief. Zoals het ondernemingsrecht, (commercieel) vastgoed en financieringen.
Binnen het ondernemingsrecht kennen we twee aandachtsgebieden. We bedienen veel cliënten uit de (semi) publieke sector, zoals het onderwijs, de zorg en charitas, en daarnaast (middel)grote ondernemingen uit binnen-en buitenland.

Binnen het vastgoed is er naast aandacht voor de traditionele goederenrechtelijke elementen ook veel aandacht voor het commerciële voortraject.
Vanzelfsprekend werken we daarbij ook nauw samen met andere praktijkgroepen zoals Ondernemingsrecht, Overheid & Vastgoed en Bank- & Effectenrecht.

Solliciteer Direct!

Voor zowel de (Semi) Publieke praktijk als voor het Vastgoed zoeken wij een:

STARTENDE KANDIDAAT-NOTARIS

Van Doorne biedt je een omgeving waarin je je kunt blijven ontwikkelen, maar waar ook veel van je wordt verwacht. Zo hechten wij veel belang aan ambitie, collegialiteit en gevoel voor commercie. Ook beschik je over de kwaliteit om goed in teamverband te kunnen werken, beheers je de Engelse taal en behoud je een goed gevoel voor humor, ook als het soms hectisch wordt.

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met onze Teamleader Recruitment:

Wendy Arends-Verhoeff
020 6789 342
Arends@vandoorne.com

Veelgestelde vragen

Hoe verloopt de procedure?

Alle ingestuurde stukken worden voorgelegd aan onze sollicitatiecommissie, bestaande uit een aantal partners. De leden van de commissie maken een eerste selectie. Als deze positief is, dan word je spoedig na ontvangst van de brief uitgenodigd. De eerste selectie bestaat uit een online assessment (Connector Ability en de Big Five Personality). Bij het assessment beoordelen we je persoonlijkheid en je cognitieve vaardigheden. Indien de score op de Connector Ability positief is, dan wordt je uitgenodigd voor een oriënterend selectiegesprek met een partner en een HR-adviseur. Als de eerste selectieronde wederzijds naar wens verloopt, organiseren wij op korte termijn een tweede selectieronde. In het eerste gedeelte van de tweede ronde wordt je gevraagd aan de hand van een stelling een kort betoog te schrijven, meestal rondom een (actueel) juridisch onderwerp. De stelling wordt bij aankomst op kantoor uitgereikt. In het tweede gedeelte heb je een gesprek met twee partners. In dit gesprek wordt de stelling en je betoog besproken. Ook is dit het moment om dieper in te gaan op de scriptie. Ter afsluiting volgt een informeel gesprek met twee advocaat-stagiaires, waarin je een goede indruk krijgt van onze manier van samenwerken, opleiding in de praktijk, sociale activiteiten en de cultuur van het kantoor. Na de tweede selectieronde ontvang je binnen enkele dagen bericht of wij je een aanbieding willen doen om bij ons te komen werken. Neem voor meer informatie contact op met één van onze HR-adviseurs, zij informeren je hier graag over.